Μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την έναρξη ισχύος του Πρωτόκολλου του Κυότο.

1
6
Αέριες Εκπομπές

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, 7 χρόνια μετά την αρχική συμφωνία, τέθηκε σε ισχύ του Πρωτόκολλο του Κυότο, το οποίο έχει πλέον την υποστήριξη 141 χωρών, είναι πλέον νομικά δεσμευτικό και προβλέπει ότι μέχρι το 2012 οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου θα έχουν μειωθεί κατά 5,2% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Για την έναρξη της ισχύος του πρωτοκόλλου μήνυμα απεύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα ανέφερε:

« Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κυότο, έχοντας ως γνώμονα ότι η ευαιαθητοποίηση και η ενεργοποίηση σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο συστατικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά και κριτήριο της ποιότητάς του.Την ποιότητα αυτή οφείλουμε να διασφαλίζουμε στην πράξη ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, θεσμικοί και ιδιωτικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι « το περιβαλλοντικό έλλειμμα πλήττει όλους μας, και περισσότερο τους λιγότερο προνομιούχους και τις επόμενες γενιές. Για όλους αυτούς φέρουμε ευθύνη και χρέος. Χρέος όχι μόνο να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά κεκτημένα, αλλά να τα προστατέψουμε και να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Στην κατεύθυνση αυτή ενεργοποιούμε με σταθερά βήματα πολιτικές βασισμένες στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με σημεία αιχμής την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία των πολιτών, την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. 3/8/2009
  Προς κ. Κ. Καραμανλή
  Κύριε, Πρωθυπουργέ

  Ονομάζομαι Καλλινικίδης Δημήτριος κάτοικος Μαυροθάλασσας Σερρών. Μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρία και έντονης ψυχολογικής κούρασης αποφάσισα να σας στείλω αυτή την επιστολή μήπως μπορέσετε και με βοηθήσετε.
  Είμαι εξηνταωχτό χρονών τώρα. Πριν από τρία χρόνια έκανα τα χαρτιά μου για να συνταξιοδοτηθώ από το ΟΓΑ αφού είχα και λίγα χωράφια. Επειδή όμως είχα στην κατοχεί μου ένα μικρό μαγαζάκι ήμουν γραμμένος στο ΤΕΒΕ. Μια διάταξη που ήρθε το 1987 μας έλεγε ότι τα χωριά που δεν έχουν δύο χιλιάδες κατοίκους και άνω δεν είναι υποχρεωμένα να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ και μπορούν να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ. Έτσι και έκανα αφού τα χρήματα που θα έδινα για την ασφάλεια μου στον ΟΓΑ ήταν λιγότερα από το ΤΕΒΕ. Οποιοσδήποτε στη θέση μου αυτό φαντάζομαι θα έκανε. Κάθε χρόνο όμως το ΤΕΒΕ με πήγαινε στο δικαστήριο και με αθώονε. Κανένας δεν μου είπε τότε ότι για πας στο ΟΓΑ πρέπει να πάρεις απαλαχτηκό από το ΤΕΒΕ και έτσι όσα χρόνια πλήρωνα στον ΟΓΑ ήμουν ασφαλισμένος αθελάμου και στο ΤΕΒΕ. Τώρα ο ΟΓΑ μου ζητάει απαλακτικό από το ΤΕΒΕ, το ΤΕΒΕ με τη σειρά του για με δώσει το απαλαχτικό μου ζητάει εβδομήντα οχτώ χιλιάδες ευρώ, που το χρωστάω όλα αυτά τα χρόνια τα οποία είναι αδυνατόν να τα δώσω. Το πιο ειρωνικό από όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι εδώ και τρία χρόνια το 2008 δεν έχω ιατροφαρμακεφτική περίθαλψη.
  Σας παρακαλώ κ. Πρωθυπουργέ, αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχει αναστατωθεί όλη μου η οικογένεια. Περιμένω μία θετική απάντηση.

  Με ιδιαίτερη τιμή

  Καλλινικιδης Δημήτριος

  Τηλ επικοινωνίας : 23220-31482 του σπιτιού μου
  Κιν του γιου μου Μιχάλη : 6932953777
  e-mail : hellen_kal2003@yahoo.gr

  **Παρακάτω σας διηγούμαι όλη την ιστορία μου

  Ονομάζομαι Καλλινικίδης Δημητριος του Μιχαήλ. Γεννήθηκα στη Μαυροθάλασσα Σερρών στις 20/7/1941. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και δύο χρόνια είναι ότι δεν μπορώ να πάρω σύνταξη. Στο ΟΓΑ έχω πληρωμένα 18 χρόνια. Από το 1988 εώς και το 2006 που συμπλήρωσα το 65ο έτος της ηλικίας μου.
  Το 1981 ένας υπάλληλος του ΤΕΒΕ της Νιγρίτας μας έστειλε χαρτί όπου που έλεγε ότι ήμασταν γραμμένοι στο ΤΕΒΕ μονολότι η Μαυροθάλασσα στη δεκαετία του 1980 δεν είχε 2000 κατοίκους. Ήμασταν γύρω στα 40 άτομα. Άλλοι μικρότερης και άλλοι μεγαλύτερη ηλικίας. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να πληρώνουμε άδικα στο ΤΕΒΕ.
  Το 1987 κάποιος λογιστής μας είχε πει ότι τα χωριά που δεν έχουν 2000 κατοίκους και άνω δεν είναι υποχρεωμένα να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ και έχουν δικαίωμα να ασφαλιστούν στο ΟΓΑ. Θέλω να γνωρίζετε ότι εδώ στα χωριά σε γενικό σύνολο η οικονομική κατάσταση των κατοίκων είναι πολύ μικρή.
  Έτσι λοιπόν από το 1981 να πληρώνω ΤΕΒΕ. Από το 1987 και μετά αφού βγήκε αυτός ο νόμος γράφτηκα στον ΟΓΑ. Σε αυτό το σημείο έχω ένα ερώτημα. Γιατί ο ΟΓΑ δεν μου ζήτησε απαλακτικό από το ΤΕΒΕ και μου το ζητάει σήμερα μετά από 18 ολόκληρα χρόνια; Σ’ αυτήν τη περίπτωση και σε κάθε άλλη ίδια δεν μπορεί να γίνει κάποια εξαίρεση με κάποια δική σας απόφαση;
  Από το 1988 το ΤΕΒΕ μας πήγαινε στο δικαστήριο εώς το 2006. Κάθε φορά που γινόταν δικαστήριο μας αθώωναν. Για τα 18 χρόνια υπάρχουν αθωωτικές πράξεις.
  Όλα αυτά τα χρόνια που σας ανέφερα δούλευα χωράφια και συγχρόνως διατηρούσα και ένα μαγαζάκι με υδραυλικά. Όταν έγινα 65 ετών και έστειλα τα χαρτιά μου στον ΟΓΑ για να συνταξιοδοτιθώ και είδα τα εισοδήματά μου δεν προέρχονταν μόνο από αγροτικές εργασίες τότε άρχισε ο γολγοθάς μου. Από τον ΟΓΑ με στέλνουν χαρτί και μου ζητάνε απαλακτικό από το ΤΕΒΕ. Το ΤΕΒΕ με τη σειρά του δε μου δίνει γιατί φαίνεται σ’ αυτό ότι χρωστάω από το 1986 όπου σταμάτησα την ασφάλιση μου. Το ποσό που μου ζητάνε είναι 78.000 ευρώ καταλαβαίνεται πως αυτό το ποσό είναι εντελώς αδύνατον να δοθεί. έτσι εδώ και δύο χρόνια νιώθω σαν μπαλάκι από τη μια υπηρεσία στη άλλη. Πάω στο ΟΓΑ μου λένε ότι έχω δίκιο αλλά δε μπορώ να το βρω. Παω στο ΤΕΒΕ και μου λένε τα ίδια Ξέρετε τι θα πει να έρχεται κάθε πρώτη του μηνός και οι συνομιληκοί μου να πηγαίνουν να παίρνουν την σύνταξή τους και εγώ να τους βλέπω και να μην μπορώ να κάνω τίποτα; Δεκαωχτό ολόκληρα χρόνια πλήρωνα τα χρήματα αυτά δεν τα είχα περίσια. Δούλευα και τα έδινα για όταν θα έρθει η ώρα όπου δεν θα μπορώ άλλο να αποδόσω να συνταξιοδωτιθώ.
  Το βασικότερο όμως απ’ όλα που έχω αναφέρει είναι ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχω βιβλιάριο υγείας. Νιώθω ξεκρέμαστος μέσα στο ίδιο μου το κράτος

  Έναρξη ασφάλειας 1/1/1988 Αριθμός μητρώου 430190000465

Comments are closed.