Νεκρά Ψάρια βρήκαν ψαράδες σε θαλάσσια περιοχή της Ξάνθης.

0
10
Γενικού Ενδιαφέροντος

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια τα οποία ξεβράστηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαγγάνων και Μυρωδάτου αντικρύζουν τις τελευταίες ημέρες ψαράδες της Ξάνθης. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο εκβάλει ο χείμαρρος «Τσάμπουρλο» στον οποίο καταλήγουν αστικά λύματα και βιομηχανικά απόβλητα.Αμέσως ελήφθησαν δείγματα νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εντοπιστούν τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο των ψαριών.
Στο σημείο που βρέθηκαν τα νεκρά ψάρια (λαβράκια, κεφάλια, γριβάδια κ.α.) το νερό είχε σκούρο μελανό χρώμα και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Μάλιστα στην περιοχή πετούσαν πολλοί γλάροι που έτρωγαν τα νεκρά ψάρια και δεν αποκελίεται τις επόμενες μέρες κάποια από αυτά τα πουλιά να βρεθούν και αυτά νεκρά. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης υγείας της νομαρχίας Ξάνθης Ανδρέας Νεάρχος τόνισε ότι «ο χείμαρρος Τσάμπουρλο είναι εγκεκριμένος αποδέκτης λυμάτων σύμφωνα με απόφαση της νομαρχίας. Βέβαια όσοι ρίχνουν τα λύματά τους σε αυτόν θα πρέπει να τηρούν κάποιους όρους». Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως από τις αναλύσεις δειγμάτων νερού έδειξαν έλλειψη διαλελυμένου οξυγόνου γεγονός που σημαίνει ότι στον χείμμαρο έπεσαν ανεπεξέργαστα λύματα ή απόβλητα.

Εμείς να θυμίσουμε ότι αυτό το περιστατικό είναι το τρίτο που συμβαίνει μέσα σε λίγο καιρό στη χώρα μας. Τα πρώτα δύο έλαβαν χώρα στη λίμνη Κορώνεια σε διάστημα μόλις δύο μηνών όπου βρέθηκαν νεκρά πάνω από 30.000 ψάρια.

Σχόλια