Σύσκεψη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Ανατολικής Αττικής.

0
9
Το βήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Σύσκεψη μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, του γενικού γραμματέα κ.Κατσιγιάννη του νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ.Κουρή, των δημάρχων Σπάτων, Ανθούσας, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Πικερμίου, Αρτέμιδος, Ραφήνας και του προέδρου της ΕΥΔΑΠ έλαβε χώρα με θέμα την εγκατάσταση συστήματος βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
Το συγκεκριμένο θέμα ταλαιπωρεί την περιοχή για αρκετά χρόνια μια που υπάρχουν αντιρρήσεις για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού από ορισμένους δήμους. Το θέμα θα μελετηθεί από την ΕΥΔΑΠ η οποία δεσμεύτηκε να κάνει τις προτάσεις της μέσα στις ερχόμενες 15 ημέρες. Μάλιστα ανέλαβε να εκπονήσει εναλλακτικές μελέτες προκειμένου να καταστεί δυνατή μια συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων μερών επί του ζητήματος.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου ο κ Σουφλιάς τόνισε, ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να ενταχθεί στην αναθεώρηση που γίνεται τώρα στο Ταμείο Συνοχής, αλλά αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δήμων και τελειώσουν οι μελέτες σε εύλογο χρόνο, τότε θα μπορεί να ενταχθει στην αναθεώρηση που θα γίνει του χρόνου, οπότε θα αρχίσει το έργο να χρηματοδοτείται εντός του 2005-2006.
Καταλήγοντας ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε τα εξής: « Κατέστησα σαφές σε όλους τους δημάρχους ότι η νοοτροπία του να δούμε αργότερα κάτι για το οποίο διαφωνούμε δεν οδηγεί πουθενά. Το αργότερα μπορέι και να μην υπάρξει, τα ταμεία αυτά και οι χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. θα μειώνονται συνεχώς και τότε δεν θα έχουμε τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα ».

Σχόλια