Γραφείο περιβάλλοντος ιδρύθηκε στο Δήμο Κομοτηνής

0
15
Το βήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Επταμελής επιτροπή περιβάλλοντος συστάθηκε πρόσφατα στο Δήμο Κομοτηνής. Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός, παρεμβατικός και πρωτίστως ενημερωτικός. Βασικότερος και αρχικός στόχος της είναι η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών της Κομοτηνής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας με απώτερο σκοπό τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης.Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπεύθυνος της επιτροπής περιβάλλοντος κ.Κυπριανίδης «σ’αυτή την προσπάθεια αρωγός πρέπει να είναι όλοι οι δημότες Κομοτηνής ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.» .

Είναι φυσικό ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται, η επιτροπή προσβλέπει στη συνεργασία με δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με οικολογικές οργανώσεις και περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών που θα συμβάλει στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου της.

Οι τομείς δράσης που θα αναλάβει η επιτροπή κατηγοριοποιούνται ως εξής:

– Εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών
– Γεωλογικά στοιχεία-χλωρίδα και πανίδα
– Βροχομετρικά και κλιματολογικά στοιχεία
– Αισθητική ανάπλαση της πόλης
– Κυκλοφοριακό
– Νομικό πλαίσιο
– Θεσμοθέτηση πράσινης εβδομάδας.

Ιδιαίτερα για την τελευταία δράση τονίστηκε ότι θα υπάρξουν διάφορες συνεργασίες με σχολεία και περιβαλλοντικές οργανώσεις προκειμένου να γίνονται δεντροφυτεύσεις, καθαρισμός ακτών καθώς και εκδηλώσεις για την παρουσίαση ερευνών της επιτροπής.

Ακόμη, κατά τη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Κομοτηνής συμμετείχε στη συνεδρίαση των πολιτών «Myriad 21» που έγινε στο Παρίσι 14-16 Μαΐου. Το θέμα αυτής της ετήσιας συνάντησης που γίνεται εδώ και έξι χρόνια είναι η πρόληψη μειζόνων τεχνολογικών κινδύνων.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή δουλειά στην επιτροπή και γρήγορα αποτελέσματα.

Πηγή
1. Εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ, Κομοτηνή, 2/6/2004

Σχόλια