Απειλεί με κλείσιμο της Ψυττάλειας ο Νομάρχης Πειραιά.

0
13
Γενικού Ενδιαφέροντος

Η απειλή της δημόσιας υγείας και η μη τήρηση των όρων υγιεινής ανάγκασαν το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να απειλήσει με ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ψυττάλειας.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης αναφέρει ότι παραβιάζονται οι όροι της εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ανανεώθηκαν και εγκρίθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Υγείας και Πρόνοιας. Μάλιστα με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, επισημαίνει ότι πάνω στο νησί έχουν ήδη συσσωρευτεί 80.000 τόνοι λάσπης, ποσότητα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 τόνους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα από τους αρμόδιους φορείς ζητά την «άμεση απομάκρυνση της λάσπης ώστε να εξαλειφθεί η ανθυγιεινή εστία που εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και τους κατοίκους»

Φυσικά στην επιστολή του ο Νομάρχης δεν παραλείπει να αναφέρει και τα ωφέλη από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, που αφορούν στην ελαχιστοποίηση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων. Ακόμα επισημαίνει ότι έχει επανειλημμένως ενημερώσει-τόσο γραπτά όσο και προφορικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυτάλλεια- την ΕΥΔΑΠ, τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων , το Υπουργείο Υγείας, το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Περιφέρεια, χωρίς βέβαια να έχει επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρoυμε ότι ύστερα από επίσκεψη που έκαναν μέλη της συντακτικής επιτροπής του site μας στις περιοχές Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος, το πρόβλημα της δυσοσμίας φαίνεται να είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και ενόψει καλοκαιριού αναμένεται σημαντική επιδύνωσή του.

Σχόλια